Könyvírásból megélni régen sem volt nagy üzlet, manapság pedig keveseknek sikerülhet. Legalább is Magyarországon. Ám a tengeren túlon erre is van szép számmal példa, ezeket gyűjtötte össze a thereadingroom.com. Meg is mutatom. Lássátok milyen az édes otthon néhány sikeres író életében.

Kezdjük a misztikus vallási jelképek nagymesterével. Dan Brown New Hampshire-ben él egy kisebb várnak is beillő épületben. Igaz, nem volt ez mindig így. Mindenre elszánt rajongói elől menekült ebbe az erődítménybe, ahol a lehető legtöbb biztonsági berendezést beépíttette. Bizonyára titkos folyosók is rendelkezésére állnak. Neki ez az édes otthon.

Dan Brown "erődítménye"

Dan Brown “erődítménye”

E.L. James a Szürke ötven árnyalata sorozatával keresett vagyona elhomályosíthatja a Harry Potter kitalálójának, J.K. Rowling-nak keresetét. James miután megalapozta vagyonát Mr Grey történetével London nyugati részén telepedett le egy olyan rezidenciában, amelyet még Mr. Grey is megirigyelhetne.

E. L. James kastélya

E. L. James kastélya

Ebben a Batman inspirálta kerítéssel körbevett kastélyban Stephen King lakik. Main-ben gyerekeskedett és most is sok időt tölt el ott. Otthona a Maine-ben található Bangor elnevezésű településen található.

Stephen King hátborzongató birtoka

Stephen King hátborzongató birtoka

Ebben a látványos, uszodával és kosárlabdapályával is felszerelt otthonban a vámpírkirálynő Stephenie Meyer lakik. A vastag kerítés nem csak a kéretlen rajongókat, hanem – valószínűleg – a vámpírokat is kívül tartja.

Stephanie Meyer otthona

Stephanie Meyer otthona

A floridai Palm Beach-en talált rá erre a luxus otthonra James Patterson. Ugyanakkor az író igazán nagylelkű, mert rendszeresen adományoz. Néhány éve független könyvesboltoknak ajánlott fel egymillió dollárt a vagyonából.

James Patterson háza

James Patterson háza

A Maryland-ben található Boonsboro városkában él Nora Roberts. A regényíró a településen nem csupán egy házzal rendelkezik, de övé és a családjáé a fél város. A kilenc épület, amelyet birtoloknak összesen három millió dollárt ér. Van közte fogadó, pizzázó, könyvesbolt és néhány kedves, édes otthon is.

Nora Robert egyik ingatlana. A fogadó, ahol szeretettel várják a betérőket

Nora Robert egyik ingatlana. A fogadó, ahol szeretettel várják a betérőket

Nem csupán egy ingatlannal rendelkezik Harry Potter “szülőanyja” J.K. Rowling. A skóciai Edinburgh-ben vásárolta meg egyik otthonát a 2000-es évek elején, mindössze kétmillió fontért. Az épületegyüttes látványa igazán mágikus.

J. K. Rowling varázslatos otthona

J. K. Rowling varázslatos otthona

A romantikus regények koronázatlan királynője a kaliforniai San Francisco-t választotta otthonául. Danielle Steel egy történelmi épületet vásárolt. A fotó archív, jóval korábbi állapotot mutat. Mostanra ugyanis óriási fák és bokrok őrzik az írónő magánéletét.

Danielle Still háza, amelyet mára már zöld növények védenek a kéretlen tekintetektől

Danielle Steel háza, amelyet mára már zöld növények védenek a kéretlen tekintetektől

 

 

A fotók forrása: thereadingroom.com

Pin It on Pinterest

Share This