Megdöbbentő felfedezés látott napvilágot a közismert íróról, Lewis Carrollról. Az Alice csodaországban című regénye megjelenésének 150. évfordulója alkalmából készített a BBC egy dokumentumfilmet, amelynek készítői szörnyű bizonyítékokat találtak.

lewis carroll

Lewis Carroll könyve, az Alice csodaországban idén 150 éve jelent meg. A fotó forrása: dailymail.co.uk

Lewis Carroll egy valódi kislányról, Alice Liddellről formázta az Alice csodaországban című regényének és későbbi folytatásainak főhősét. Alicenek két nővére is volt Lorina és Edith, akikkel szintén jó barátságba keveredett az író. Carroll buzgó fotós is volt. Így feltűnés nélkül készíthetett a lányokról félreérthetetlen fotókat. A dokumentumfilm készítői több olyan korabeli képet is találtak, amelyen Alice idősebb nővére, Lorina meztelen felsőtesttel látható – adta hírül a Daily Mail Online. Ehhez – feltételezhetően – nem járultak hozzá a szülők. Ebből a kutatók arra következtettek, hogy Carroll titkolta pedofil hajlamait.

Alice, mint koldus

Koldus kislánynak öltöztette és úgy fotózta le Alicet az író, 1859-ben. A fotó forrása: dailymail.co.uk

Ezt erősítette meg a dokumentumfilmben megszólaló Hugh Haughton angol professzor és Will Self író is. Utóbbi szerintegyértelműen elfojtott pedofilizmussal küzdött Lewis Carroll.

Alice dédunokája, Vanessa Tait ugyanakkor nem szeretné, ha a híres írót besároznák a napvilágra került információk. Véleménye szerint furcsa ember volt Carroll, de ugyanakkor csodálatra méltó is.

a három nővér

A három Liddel nővér. Balról jobbra: Edith, Lorina és Alice. A foró forrása: dailymail.co.uk

 

 

Pin It on Pinterest

Share This