Abban nincs vita, hogy bizonyos helyzetekben praktikusabb és talán olcsóbb is e-bookot olvasni. Ugyanakkor a hagyományos köteteknek is meg van a maguk bája és hangulata. Ebből gyűjtöttünk össze egy csokrot a buzzfeed.com segítségével. Érdemes elolvasni, hátha magadra ismersz.

 

olvas-kicsi

1. Sétálgatni egyik elragadó könyvesboltból a másikba és megnézni az aktuális kínálatukat.

2. Új könyvesboltokat felfedezni, amelyekről eddig nem is tudtál.

3. Odaajándékozni valakinek a kedvenc könyved egy példányát. Egy e-könyvet átküldeni mégsem ugyanaz, mint egy szépen becsomagolt, saját kezű ajánlással ellátott kötetet átnyújtani.

4. Nagy mulatság felfedezni egy-egy antikvár könyvben az előző tulajdonos bejegyzéseit.

5. Mennyire lenyűgöző az, amikor egy antikvár, ritka könyv történetét felfedezed.

6. Régi klasszikus indok a hagyományos kötetek olvasására: az illatuk. Különleges érzés, amikor kinyitsz egy használt vagy akár új könyvet és megcsap az utánozhatatlan illat.

7. A könyv öltözteti a lakást. Szépséget, melegséget és barátságos hangulatot teremt egy-egy könyvespolc a nappaliban.

8. Külön öröm, amikor köteteidet elrendezheted esztétikusan a könyvespolcodon. Egy saját könyvtár sokat mesélhet a személyiségedről, na persze csak egy hozzáértőnek.

9. Szerelmek kezdődhetnek egy-egy könyvvel. Gondolj csak bele, hogy cetli híjján ebbe írhatod a nagy ő telefonszámát az első találkozás után.

10. Bármennyire nehezek, azért van valami diszkrét bája annak, ha utazáskor megtölthetsz egy egész táskát könyvekkel.

11. Bárhová is mész, bármilyen ruhába is légy, tökéletes kiegészítő, ha a kezedben egy könyv van. Ráadásul hihetetlenül jó érzés.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This