A világ leghíresebb és leggazdagabb szakácsa, aki néha bizony pucér. Számos könyve megjelent, amelyek felkerültek a legolvasottabb könyvek listájának élére. Az olvasással mégis hadilábon áll. Ennek oka egy betegség, de most győzött és olvasott.

Jamie Oliver bevallottan dyslexiában szenved és így az olvasás nem egyszerű feladat számára. A 38 éves sztárszakács eddig nem is olvasott el egy könyvet sem. Ám ráakadt Suzanne Collins, amerikai írónő Futótűz című írására, amely Az éhezők viadala-trilógiájának a második kötete. A 391 oldalas sci-fi annyira elbűvölte a sztárszakácsot, hogy leküzdötte betegségét és végigolvasta a kötetet.

– Imádtam elveszni a történetben – mondta Jamie.

Jamie Oliver 38 évesen olvasta el első könyvét. A fotó forrása: dailymail.co.uk

Egyébként van egy könyv, amelyet már majdnem sikerült befejeznie korábban Olivernek, ez pedig a punk szakács Anthony Bourdain A konyhafőnök vallomásai című kötete. Ám, a punk szakács sokáig csípős megjegyzéseket tett Jamie-re, aki bosszúból tűzbe dobta kollégája könyvét.

Néhány évvel később végül kibékültek, így Jamie kilátásba helyezte, hogy talán befejezi a kötet olvasását, ha már így bele lendült.

Pin It on Pinterest

Share This