Különleges könyveket alkotott, még különlegesebb környezetben egy Ausztráliában élő művész. A volt mentőorvos saját, első gitárjába készített mini lakást, amelyben számos könyv is helyet kapott. A most már főállású miniatúra – készítő egy kupac könyvből is hihetetlen alkotást hozott létre. Minikönyvekből nálunk kiállítás nyílt, az Országos Széchenyi könyvtárban.

A tökéletesen berendezett gitárház. A fotó forrása: dailymail.co.uk

A gitár baba-szobát a lányának szánta születésnapi ajándékként Lorraine Robinson. A 49 éves művész ugyanis valami nagyon különlegeset és egydi ajándékot akart adni Chaterynnek. Sikerült is két hét alatt, napi 8-10 órás munkával egy igazi kis lakást berendeznie egy akusztikus gitár belsejében. A megszólalásigélethű bútorok között helyet kapott egy térkép és számos könyv is. Az alkotó egy valódi lányszobát akart a gitárba varázsolni, ami a fotókkal, gitárokkal, számítógéppel és mini iPoddal sikerült is.

Számos könyv és egy térkép is helyet kapott a gitárházban. A fotó forrása: dailymail.co.uk

Egy tipikus lányszoba némi alkotói káosszal. A fotó forrása: dailymail.co.uk

A miniatúrákkal foglalkozó művész egyik vicces alkotása négy könyvből áll és a gyomrukban egy komplett könyvtár-dolgozószoba kapott helyet. A könyvek tetején pedig egy olvasó – talán – törpe ül.

A könyvtárszoba a négy kötet gyomrában. A fotó forrása: dailímail.co.uk

Robinson egyébként egy háromgyerekes családanya, aki 1991-ig mentőasszisztensként folgozott, ám azóta főállásban mini tárgyakat készít. Nagy álma, hogy egy porszívóba és egy régi televíziókészülékbe is alkot egy-egy enteriőrt.

Mi sem maradunk minikönyvek nélkül. Az Országos Széchenyi Könyvtárban, a Budavári Palota F épületében a VII. szint katalógus térben, Bolgár Imre (1916-1988) gyűjteményéből nyílt tárlat.

 

Pin It on Pinterest

Share This